A legszuperebb szobazöldek, avagy jótékony hatású növények otthonra

Igen, igen, tudjuk, növényt tartani jó. Mert zöld, mert él, mert jó ránézni, gondozni őket, és kellemes hangulatot varázsol a szobába. DE. Van még egy hatalmas plusz, amely egyes növényeket még alkalmasabbá tesz rá, hogy az ember közelében legyenek.

Bizonyos zöldek ugyanis olyan rezgéseket bocsátanak ki magukból, amelyek ránk is jó hatással vannak, erősíthetik immunrendszerünket, javíthatják közérzetünket és növelhetik koncentrációs képességünket. Ezeket a növényeket hívjuk energiát adó dísznövényeknek. Nézzük a 8 legjobbat közülük:

 

Citrom és narancsfa:

shutterstock_192312059.jpg

A citrusokat a lakásban, a kertben, és a teraszon is elhelyezhetjük, jótékony hatásuk mellett pedig trópusi hangulatot is teremtenek lakóhelyünkön. 

 

Szobapáfrány: (nephrolepis)

img_6131.jpg

Talán az egyik legismertebb szobanövény, legnagyobb erőssége, hogy a dohányfüstöt és az egyéb légszennyeződéseket kiválóan megszűri és rengeteg oxigént bocsát ki, szóval gondolkodós feladatok végzéséhez tökéletes, így irodába is érdemes beszerezni egyet.

 

Zöldike: (chlorophytum comosum)

893-chlorophytum-comosum_1311621890_280.jpg

Beszédes nevű, és hasonló tulajdonságokkal bír, mint a szobapáfrány. A negatív energiákat pozitívra cseréli.

 

Borostyán (hedera helix)

fali_borostyan_tarka-2.jpg

A borostyán szinte folyamatosan energiát közvetít, és a gondozása is nagyon egyszerű. A borostyán egy olyan energiadús növény, amely segít kilábalni a nehéz helyzetekből is. 

 

Bambusz ( bambusa vulgaris)

shutterstock_176751197.jpg

A bambusz már az ókori keleti népeknél is fontos szerepet töltött be, de Kínában és Japánban most is a kertek fő növénye. Ez a növény csodás energiával rendelkezik, amely állatra és emberre egyaránt hatással van. A rezgési energiája könnyed és igen magas ezért nagymértékben növeli a kreativitásunkat és a fogékonyságunkat.

 

Törperózsa:

cserepe_rozsa.jpg

A törpe vagy más néven mini rózsát a legmagasabb rezgésű növények közé sorolják, ráadásul nagyon mutatós is.

 

Dracéna fajták:

b7_width_02.jpg

Szinte ömlik belőlük a pozitív energia, ami leginkább a káros kémiai anyagokat hatástalanítja.

 

Közönséges lepkekosbor ( oncidium papillio)

2.jpg

Az orchideák leginkább a hölgyek körében aratnak nagy sikert. A lepkekosbor orchidea energiája erősíti az önbizalmunkat, segít érvényesülni, és a párkapcsolatban is segítségünkre lehet.